Soldatoviću za ratni zločin u Bogdanovcima 15 godina

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR/BEOGRAD, Na Višem sudu u Beogradu, na Odsjeku za ratni zločin, u utorak je nepravomoćno donesena presuda od 15 godina zatvora Bošku Soldatoviću optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno, ubojstvo devet civila u Bogdanovcima 1991. godine.

Nakon zarobljavanja i zlostavljanja deset mještana, devet njih je strijeljano, a pošteđena je jedino žena koja je prošla stravične torture. Bezumno i bezrazložno ubijeno je pet žena, Ljulje Barlecaj, Mrike Barlecaj, Manike Lleshaj, Vera Barlecaj i Đulja Barlecaj. Najstarija, Đulja Barlecaj, imala je 94 godine, rođena je 1897. godine. Ubijeni su i Kristo Lleshaj, Pren Krasnići te Nikola i Zef Paljušaj, piše Direktno.hr, a prenosi vecernji.hr.

Odgovarajući na pitanja tužitelja, Soldatović je izjavio da uopće nije bio na mjestu gdje su ubijeni civili, kao ni da nije ni čuo za ta ubojstva. Rekao je da u Bogdanovcima nije imao kontakte s civilnim stanovništvom.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/soldatovicu-za-ratni-zlocin-u-bogdanovcima-15-godina-1452260 – www.vecernji.hr