Od sutra nastava u vinkovačkim srednjim i višim razredima osnovnih škola online

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U vinkovačkim srednjim školama i višim razredima osnovnih škola od ponedjeljka nastava će se održavati online, najavljeno je danas na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

“Od sutra, u narednih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama”, kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić rekavši kako će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika.

Kako je pojasnio načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić, mjera je rezultat pogoršane epidemiološke situacije u županiji i gradu Vinkovcima, a koja je posljedica krizmi i prve pričesti koje su prošloga vikenda održane u našoj županiji. Posebice problematična pokazala se krizma u Vinkovcima na kojoj se, po svemu sudeći, zarazio i đakovački i osječki nadbiskup, Đuro Hranić koji je po pisanju medija pozitivan na koronavirus, a taj je vikend bio jedan od krizmatelja u Vinkovcima.

“Ovo što činimo, činimo ako bi suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili”, ocjenio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazavši kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

U posljednja dva dana na području Vukovarsko-srijemske županije novopozitvine su 42 osobe od kojih su 34 iz Vinkovaca.