Socijalna samoposluga Vukovar na novoj adresi, započinju s provedbom projekta Kap dobrote

Foto_ Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije godina rada i djelovanja na staroj adresi Udruga Duga, koja od 2014. godine provodi projekt Socijalne samoposluge, preselila se na novu adresu – Ulica kardinala Alojzija Stepinca 27. Prema riječima Tamare Mikulić, koja je predsjednice Udruge Duga, usluge Socijalne samoposluge koristi oko 600 obitelji ili ukupno preko 1.100 korisnika iz Vukovara i okolice.

Prema riječima Mikulić osim Socijalne samoposluge humanitarna udruga „Duga“ provodi niz projekata financiranih EU sredstvima, poput projekta „Zaželi“ kroz koji je u novoj fazi zaposleno 15 žena koje će pružati pomoć za 90 kućanstava. Tu je i program “Godine nisu važne” koji korisnima omogućuje društvene, kreativne, edukativne sadržaje za umirovljenike. Od 2018. godine do danas udruga je provela ili provodi projekte vrijedne oko 12 milijuna kuna.

Posebno ističe EU projekt pod nazivom “Kap dobrote” ukupne vrijednosti preko 3,5 milijuna kuna čija je, treća faza, u provođenju. Kroz taj projekt se za korisnike, ali i umirovljenike iz 7 vukovarskih okolnih općina (Bogdanovci, Negoslavci, Tovarnik, Tompojevci, Lovas, Borovo, Trpinja) osiguravaju paketi hrane.

“U paketima hrane za korisnike će biti 18 proizvoda i to proizvodi koji su neophodni za kućanstva kao i proizvodi koji su zadnjih mjeseci najviše poskupjeli. U tim paketima biti će ulje, brašno, šećer, tjestenina, palenta, mesni naresci… S podjelom paketa počinjemo idući tjedan, a jedan mjesec ćemo dijeliti korisnima iz Vukovara, a drugi korisnicima iz okolnih općina”, rekla je Mikulić.

Pravo na pakete imaju korisnici Socijalne samoposluge kao i umirovljenici čije mirovine ne prelaze 2.500 kuna. Da bi osigurali pakete hrane umirovljenici moraju donijeti odrezak od mirovine, potvrdu iz Porezne uprave kao i kopiju osobne iskaznice.