Slovak pokušao prokrijumčariti 10 državljana Turske

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Postaje granične policije Vrbanja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Slovačke, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

„Jučer, 12. travnja, u ranim jutarnjim satima, prije izlaska na autocestu  A3 Lipovac-Zagreb, na čvoru Spačva, policijski službenici zaustavili su osobni automobil slovačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Slovačke, dok se u vozilu nalazilo deset  državljana Turske koji su prethodno nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, a 21-godišnjak ih je po dogovoru za određeni novčani iznos trebao dovesti u Zagreb“, navode iz PU.

Osumnjičeni je zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Tijekom noći 11./12. travnja provaljeno je u prostor trgovačkog obrta u Trpinji iz kojeg je otuđena neutvrđena količina cigareta. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu vlasnika obrta. Policijski službenici tragaju za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Vukovaru.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.