Slavili rođendan pa ih napali na trgu u Vukovaru. Policija provodi kriminalističko istraživanje nad četiri osobe

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VUKOVAR, Glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković rekao je kako je u subotu, oko 1 sat poslije ponoći, skupina od nekoliko mladića fizički napala četvero mladih na Trgu Republike Hrvatske.

„Policija je brzo reagirala i provodimo kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe koje su nam i od ranije poznate. Napadnuta je prvo verbalno, a potom i fizički skupina od četvero mladih među kojima su bilo tri maloljetne osobe i jedna mlađa punoljetnica. Trenutno ne znamo koji su motivi napada, a nije isključeno i da kriminalističkim istraživanjem budu obuhvaćene i još neke osobe koje su na drugi način sudjelovale u napadu. Svih četvero napadnutih osoba konzumiralo je alkohol“, rekao je Živković.

Dodaje i kako prilikom postupanja nitko od napadnutih nije imao vidljivih ozljeda te da samim tim nisu niti upućeni u Hitnu medicinsku pomoć ali i da ako je netko naknadno se javio bolnici dalja kategorizacija napada ovisiti će o medicinskoj dokumentaciji. Navodno kako se upravo to i dogodilo i da su neki od napadnutih poslije povratka kući odlučili zatražiti liječničku pomoć.  

Za www.24sata.hr otac jedne od žrtava napada je rekao kako su četvorica napadača prvo prišli maloljetniku kojeg su vrijeđali i prijetili mu kada su mu rekli da ode ili se neće više niti vratiti. Situaciju je pokušala smiriti jedna od djevojki, koja je bila na slavlju i koja je kći hrvatskog branitelja u čemu je prvo i uspjela ali su se, kako je rekao, napadači ubrzo vratili i četvero mladih počeli gađati bocama i uzvikivati „bando četnička“. Napad je prestao kada je sestra napadnutog mladića nazvala policiju poslije čega su se oni razbježali.