Sladorana povećala otkupnu cijenu za repu

ŽUPANJA, Županjska Sladorana odlučila je obradovati sadašnje i buduće kooperante povečavši otkupnu cijenu šečerne repe na 270 kuna po toni slatkoga korjena. Valja podsjetiti kako je taj vukovarsko-srijemski, i jedan od tri hrvatska proizvođača šečera, prije dvije godine, zbog stanja na tržištu, bio primoran sniziti otkupnu cijenu šečerne repe na 240 kuna.

„Nikako ne smijemo zaboraviti koji su teret tada ponijeli proizvođači i moramo im na tome biti zahvalni“, kaže izvršni direktor Sirovinske službe Sladorane Ivo Rešić.

Navodi kako povećanjem otkupne cijene Sladroana želi ponovno vratiti povjerenje i interes proizvođača za šečernu repu.

„Cilj nam je da imamo oko 800 do 900 stalnih proizvođača. Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti“, kaže podsječajući kako 2017. godine dolazi do gašenja kvotne proizvodnje te će tržište postati sasvim otvoreno.

U takvim okolnostima, uspjeti mogu samo najbolji i najpripremljeniji, kaže..

Rešić napominje kako je Sladorana pokrenula brojne projekte kako bi prepoznala probleme koji joj stoje na putu ka ostvarivanju vrhunskih rezultata uproizvodnji i preradi posebice ističući projekt „70 puta 17“ koji za cilj ima dosezanje proizvodnje šečerne repe od 70 tona po hektaru uz digestiju 17 posto.

„To je ono što mi smatramo da možemo i što neki naši proizvođaći već ostvaruju. Naravno da to nećemo ostvariti kod svih proizvođača ali se kod većine možemo tome približiti“, ocjenjuje.

PRESS 032