Slaba sezona za momčadi iz Vukovarsko – srijemske županije u MŽNL

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Završeno je natjecanje i u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci koje je i ove godine donijelo zanimljiv nogomet. Kada je riječ o momčadima s područja Vukovarsko – srijemske županije poslije odigrana 34 kola može se reći kako se očekivalo puno više. Razlog tome je što se niti jedna momčad iz županije nije uplela u borbu za prvo mjesto, a u isto vrijeme ispale su čak dvije momčadi iz Vukovarsko – srijemske županije. O tome kakvo je prvenstvo iza nas u MŽNL govori i to da je još nekoliko momčadi iz županije bilo direktno ugroženo te su se u zadnjem kolu, ili kolima, spasili od ispadanja.

Prvak MŽNL Osijek – Vinkovaca je momčad NK Radnički iz Dalja koji su osvojili 73 boda. Iza njih su bili Vardarac, Darda i Višnjevac. NK Dilj iz Vinkovaca je najbolje plasirani klub iz Vukovarsko – srijemske županije. Crijepari su osvojili 59 bodova.

Prva slijedeća momčad iz najistočnije hrvatske županije je momčad NK Slavonije iz Soljana koja je na kraju zauzela 8. mjesto, a odmah iza nje su bili NK Otok i NK Šokadija iz Babine Grede.

Ove godine je donji dio tablice rezerniran za momčadi iz Vukovarsko – srijemske županije o čemu govore i konačni plasmani ostalih momčadi. Tako je NK Borac iz Bobote na kraju prvenstva osvojio 12. mjesto, a iza njih se redaju NK Sloga iz Štitara, potom NK Zrinski iz Bošnjaka i na potom NK Radnički iz Županje. Svi oni su se na kraju spasili ispadanja iako su do kraja prvenstva strepili za opstanak.

Te sreće nisu bili NK HAŠK iz starih Jankovaca, NK Tomislav iz Livane i NK Borinci iz Jarmine koji će se iduće sezone natjecati u 1. ŽNL.

Treba napomenuti i kako će MŽNL Osijek – Vinkovci iduće godine brojati 16 klubova, odnosno dva manje u odnosu na ovu i prošle godine. Na klubovima iz Vukovarsko – srijemske županije je da slože kvalitetnije i spremnije momčadi kako se ne bi ponovila prošla sezona da nemamo kluba koji se bori za vrh kao i da 5-6 županijskih momčadi se posljednjih kola grčevito bori za opstanak. Kao i uvijek problem su financije ali i nedostatak kvalitetnih igrača.