Generacija za pamćenje Gimnazije Vukovar

Foto: Gimnazija Vukovar

VUKOVAR, Iz Gimnazije Vukovar navode kako je generacija gimnazijalaca 2020.-2024. prirodoslovno – matematičkog smjera prva generacija koja je od 2001. godine, kada je i upisana prva generacija učenika u prirodoslovno – matematičkom smjeru vukovarske gimnazije, završni razred završila s odličnim uspjehom.

“Čak 83.33% učenika 4.C razreda postiglo je odličan uspjeh, što je izvanredan rezultat koji svjedoči njihovoj predanosti i marljivosti. Njihovi uspjesi nisu samo akademski. Istaknuli su se znanjem, uzornim ponašanjem, međusobnim poštovanjem i suradnjom. Njihova zrelost, odgovornost i spremnost na pomoć drugima, na ponos je cijeloj školskoj zajednici”, navodi njihova razrednica Sanja Pavlović Šijanović.

Dodaje i kako je ova generacija posebna i po tome što ih je pandemija uzrokovana korona virusom zahvatila u 8. razredu osnovne škole. Podsjeća da kada su se pripremali za prijelaz iz osnovne u srednju školu kako su se suočili s naglom promjenom načina života i obrazovanja. Umjesto klasičnih oproštajnih zabava i druženja, morali su se prilagoditi novim, virtualnim oblicima komunikacije i učenja.

“Njihova prva godina u srednjoj školi, umjesto da bude ispunjena novim prijateljstvima i uzbudljivim iskustvima, većim je dijelom protekla iza ekrana, na online nastavi. Kada bi konačno došli u školske klupe, sate su provodili pod maskama, održavajući fizičku distancu. Gotovo da se u prvom razredu nisu uspjeli ni upoznati, a kamoli družiti na način na koji bi to inače činili”, kaže Pavlović Šijanović.

Zajedno su putovali, družili se na ekskurzijama i sudjelovali u brojnim natjecanjima kako iz znanja tako i iz sporta. Zajednička putovanja, izleti i ekskurzije dodatno su učvrstila njihova prijateljstva i suradnički duh. Osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, čime su potvrdili svoju izvrsnost i predanost. Pokazali su da se uz trud, timski rad i pozitivan duh može postići sve što se zamisli. Njihova priča inspiracija je svima i pokazuje da se, unatoč nepredviđenim i teškim okolnostima, zajedničkim trudom i podrškom mogu postići izvanredni rezultati.

Učenici toga razreda su bili: Matej Belčić, Helena Bendra, Blanka Bučko, Matko Devčić, Fran Hutinec, Marin Kocelj, Kiara Lemac, Erika Mićić, Dora Helena Moguš, Tea Njegovec, Srđan Padežanin, Gabrijel Pendić, Leonarda Puđa, Niko Pušić, Hrvoje Sovar, Ema Stankoski Hrgović, Lara Šijanović i Anja Vinković.