Skupština VVK cijenu vode vratila na razinu prije poskupljenja

Foto: VVK

Sukladno najavama, cijena vode za korisnike Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) vraća se na razinu prije poskupljenja od 1. veljače ove godine, odluka je Skupštine toga distributera vode, koja je sazvana na inicijativu Ivana Bosančića, gradonačelnika Grada Vinkovaca, koji je i većinski vlasnik VVK.

„Cijena vode ostaje nepromijenjena, vraća se na stari obračun. Svi koji su platili račune za veljaču, višak uplaćenog obračunat će im se kao pretplata na računu za ožujak i nitko po tom pitanju neće biti oštećen”, kazao je Bosančić.

Povećanje cijene vode bio je i razlog mirnog prosvjeda dijela građana u središtu Vinkovaca pretprošlog vikenda, koji su se na prosvjedu okupili na inicijativu pojedinih oporbenih stranaka iz kojih su tvrdili kako je VVK cijenu vode digao za 30 posto, dok su iz te tvrtke odgovarali da to nije istina jer su građani prije poskupljenja metar kubični vode plaćali 0,56 eura, a nakon toga 0,73 eura, pa poskupljenje u prosjeku iznosi ukupno oko 5,5 eura po korisniku.