U sklopu projekta “Zaželi” u Vinkovcima će posao dobiti 50 teško zapošljivih žena

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradu Vinkovcima odobren je još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području grada Vinkovaca. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je navedeni projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstva „Zaželi – Program zapošljavanja žena”.

Riječ je o dvogodišnjem projektu ukupne vrijednosti 6.701.725,88 kn bespovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 50 teško zapošljivih žena s područja grada Vinkovaca s ciljem unaprjeđenja njihovog radnog potencijala. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 250 osoba starije dobi, te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti.

Ovim projektom osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe putem izvan institucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci, a projekt je pripremila Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.. Izvor: Facebook Ivan Bosančić