Sjednica Gradskog vijeća Iloka nije održana, slijede prijevremeni izbori za Gradsko vijeće

Foto: Grad Ilok

ILOK, Iako su postojale određene nade kako bi proračun Grada Iloka za 2019. godinu ipak mogao biti donesen, s čime bi bili izbjegnuti prijevremeni izbori, u petak je postalo jasno da od toga nema ništa i da će Iločani u proljeće na izbore za Gradsko vijeće. Naime, sjednica Gradskog vijeća Iloka, koja je bila zakazana za petak u 17 sati, nije održana radi nedostatka kvoruma. U predviđeno vrijeme za sjednicu pojavilo se ukupno sedam vijećnika. Izostala je nazočnost vijećnika HDZ-a, SDP-a i HSS-a i HSLS-a.

„Nije me sve ovo iznenadilo jer je njima jedini cilj srušiti mene sa mjesta gradonačelnice. Vijećnici koji na prošloj sjednici nisu podržali proračun, i koji nisu imali niti jedan amandman ističući kako o njemu uopće ne žele razgovarati, nisu se pojavili. Ovim činom pokazali su kako im nije cilj raditi za boljitak Iloka“, rekla je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

Dodala je kako joj je sve od ranije jasno ali i da je nakon prošle sjednice Gradskoga vijeća, na kojoj nije prošao proračun, željela da do kraja godine se održi još jedna sjednica na kojoj bi jedina točka dnevnog reda bila usvajanje proračuna za 2019. godinu. Pojasnila je kako je Grad isplatio sva svoja dugovanja te da je pred Ilokom bila godina koja bi se u svakom smislu mogla nazvati razvojnom. Napominje i kako će se sada svi morati prilagoditi novoj situaciji te da će radi raspuštanja Gradskog vijeća i novih izbora mnogi planirani projekti biti zakočeni.