Šesti božični turnir: Trener Darija Šarića i Marija Hezonje na klupi Mrava

Foto: KK Vinkovci
VINKOVCI, Košarkaški klub Vinkovci nadolazećeg vikenda organizira 6. božićni košarkaški turnir Vinkovci 2015. za uzrast juniora (dječaci 1998. godište i mlađi) uz sudjelovanje momčadi iz Zagreba, Rijeke, Pečuha (Mađarska), Tuzle (BiH), Osijeka i Vinkovaca.

 

“Kao i prijašnjih pet turnira, nastojat ćemo biti dobri domaćini i pružiti mladim košarkašima priliku da odigraju jake, dobro organizirane i medijski popraćene utakmice s vršnjacima iz raznih regija, a sve kako bi pridonijeti jačanju ovog sporta, motivaciji djece da se aktivno uključe u rad našeg kluba te da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme. Ove godine po prvi puta nastupaju četiri momčadi izvan Slavonije i Baranje, od kojih su dvije izvan granica Hrvatske“, poručuju iz Košarkaškog kluba Vinkovci.

Turnir otvaraju prošlogodišnji finalist Flumen Sancti Viti iz Rijeke i slavonski A1 ligaš Vrijednosnice Osijek. Vinkovčanima će prvi protivnik biti tuzlanski ABC Basket, a nakon otvaranja turnira koji je planiran za 13 sati na parket ŠD Ekonomske i trgovačke škole istrčat će i mađarski i hrvatski prvoligaši, PVSK Panthers i Zagreb. Spomenimo da će zagrebačke Mrave s klupe voditi naš priznati trenerski stručnjak Andrej Tesla koji je s Darijom Šarićem i Mariom Hezonjom, današnjim NBA zvijezdama, osvojio juniorsku Euroligu.
Organizator poziva sve ljubitelje sporta da za vikend dođu u dvoranu Ekonomske i trgovačke škole i uživaju u igrama koju će prezentirati mladi košarkaški. Sve informacije o turniru s linkovima na statistiku uživo mogu se naći na web stranici bozicniturnir.kk-vinkovci.hr.
RASPORED UTAKMICA
SKUPINA A: ABC Basket, PVSK Panthers, KK Vinkovci
SKUPINA B: KK FSV, KK Zagreb, KK Vrijednosnice Osijek
SUBOTA,
10:15 (B) FSV Rijeka – Vrijednosnice Osijek
11:35 (A) Vinkovci – ABC Basket Tuzla
13:00 Otvaranje turnira
14:50 (B) KK Zagreb – FSV Rijeka
16:20 (A) PVSK Panthers – ABC Basket
17:40 (B) KK Zagreb – Vrijednosnice
19:00 (A) Vinkovci – PVSK Panthers
NEDJELJA
10:00 Za 5. mjesto: 3. A – 3. B
11:20 Za 3. mjesto: 2. A – 2. B
13:15 Finale: 1. A – 1. B