Šest godina nije dolazio na posao, otkriven slučajno

Španjolski mediji izvijestili su javnost o jednom gotovo nevjerojatnom događaju iz grada Cadiza kada su sasvim slučajno doznali da se njihov djelatnik Joaquin Garcia (69) na poslu nije pojavio najmanje šest godina. Kako prenosi portal Jutarnjeg lista Garcia, inače državni službenik, bio je zadužen za nadgledanje izgradnje postrojenja za zbrinjavanje otpadnih voda.

„Djelatnici tvrtke mislili su da je za njegov rad odgovorna lokalna samouprava, dok su lokalne vlasti mislile da odgovara tvrtki. Njegovo odsustvo je primijetio zamjenik gradonačelnika Cadiza tek kada mu je trebao dodijeliti plaketu za 20 godina radnog staža u državnoj službi“, prenosi portal Jutarnjeg lista.

Sve vrijeme „rada“ dobivao je plaću od 37.000 eura godišnje. U međuvremenu slučaj je završio na sudu gdje je Garcia kažnjen s 27.000 eura, odnosno, s visinom jedne njegove godišnje neto plaće. U međuvremenu Garcia je otišao u mirovinu. Tvrdi kako su sve optužbe na njegov račun neistinite i da je bio žrtva maltretiranja u gradskoj upravi, zbog čega su ga poslali u tvrtku za otpadne vode kako bi ga maknuli što dalje. Mediji prenose i riječi njegovih prijatelja i članova obitelji koji kažu da je Garcia ipak išao na posao, ali ne baš puno radno vrijeme svaki dan i da se posvetio učenju filozofije.

PORTAL JUTARNJI HR/IVAN MATIĆ