SDP: Kako se zatvaraju škole u Vukovarsko – srijemskoj županiji?

Foto: SDP

VINKOVCI. Gradska organizacija SDP-a Vinkovci oglasila se priopćenjem za javnost pod nazivom „Kako se zatvaraju škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ u kojem su se osvrnuli na odluku Vukovarsko – srijemske županije da osnovne škole u cijeloj županiji, od 5. do 8. razreda, na online nastavu prelaze od 15. prosinca.

„Nakon nedavne izjave Kate Krešić – zamjenice gradonačelnika Vinkovaca – kako se povećanje broja novozaraženih koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji ne povezuje s Kolonom sjećanja na žrtvu Vukovara, nego sa svinjokoljama, ponovno iz Vukovarsko-srijemske županije dolaze epidemiološke upute i odluke za koje ne znamo dolaze li iz neznanja i politikanstva, ili političko-epidemiološka rukovodstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji razumiju ponašanje virusa kao nitko u svijetu.

Naime, jučer je župan Bože Galić donio Odluku da osnovne škole u cijeloj županiji, od 5. do 8. razreda, na online nastavu prelaze od 15. prosinca, a gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić je naknadno donio Odluku kako osnovne škole u Vinkovcima prelaze na online nastavu tek od 21. prosinca. Time ponovno u našoj županiji dolazimo u situaciju da se od mjerodavnih isti oblici ljudskog okupljanja s jednakom mogućnošću zaraze različito tretiraju.

Ne možemo se oteti dojmu da u Vukovarsko-srijemskoj županiji vlada posvemašnja zbrka u donošenju i tumačenju epidemioloških odluka, osobito u provođenju istih, a uzrok čega su nedavno završeni turbulentni unutarstranački izbori u HDZ-u, nakon kojih pobjedničke i poražene frakcije unutar županije otežano komuniciraju. Višekratno je župan Božo Galić javno iznosio kako je za prosperitet županije (inače zadnje ili predzadnje u RH po brojnim pokazateljima) najvažnije imati vertikalu, naravno HDZ-ove, vlasti kako bi se odluke mogle učinkovito donositi. A sada, kada imamo od rata najopasniju situaciju za zdravlje i živote građana, vertikala se zabavlja sama sa sobom“, stoji u priopćenju vinkovačkog SDP-a.