Šarengrađani traže zaštitu od velikog broja kamiona koji svakodnevno prometuju kroz njihovo mjesto

Foto: Pero Ćorić

ŠARENGRAD, Već smo pisali o prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Šarengradu u kojoj je vozač teretnog automobila slovenskih registracijskih oznaka, 28-godišnji državljanin Srbije, uslijed neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u drveni reklamni pano vinarije, a danas se na temu sigurnosti državne ceste koja prolazi kroz Šarengrad oglasio predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora Pero Ćorić.

“Posebno velike probleme stvaraju tisuće kamiona stranih registarskih oznaka koji se njome koriste kako bi izbjegli naplatu cestarine na autocesti. Grad Ilok sufinancirao je postavljanje nadzornih kamera i postavljanje prometnih ograničenja. Djelatnici MUP-a pojačano nadziru ovu prometnicu, ali evidentno nedovoljno. Dokaz tomu je ovaj, posljednji incident koji je pukim slučajem završio bez tragičnih posljedica”, poručuje u priopćenju za javnost Pero Ćorić.

Mještani Šarengrada dulje vremena su revoltirani zbog divljačke vožnje kamionima koji ugrožavaju živote njihove djece, doživljavaju velike materijalne štete prilikom čestih udara kamiona u same kuće, ali im i narušavaju statiku ostalih objekata, navodi Ćorić tražeći da nadleženi učine puno više od dosadašnjih napora kako bi se mještani Šarengrada i njihova imovina zaštitili od opasnosti koje donose kamionski promet kroz Šarengrad.