Bučko: Napredovati možemo samo ako Vukovar povežemo s njegovom ruralnom sredinom

Foto: HNS Vukovar

VUKOVAR, Nova programska točka HNS-ovca Nenada Bučka i koalicije Živim Vukovar je u pripremi, a riječ je o akciji Domaći doručak na vukovarskom stolu, koja bi trebala povezati lokalne škole i vrtiće s OPG-ovima iz vukovarske okolice, kako bi hrana koja se priprema i poslužuje osoblju i polaznicima tih ustanova dolazila iz sela i općina koje okružuju Vukovar.

„Stvar za koju ću se svakako zalagati je da se u vukovarskim vrtićima i školama nađu proizvodi poljoprivrednih proizvođača s područja bivše općine Vukovar. Želimo da hrana i namirnice koje proizvode naši poljoprivrednici budu na stolu naših Vukovaraca. Nema razloga da naša djeca jedu rajčice, krastavce, mrkvu i drugo povrće iz uvoza kada naši OPG-ovci iz Bogdanovaca, Lovasa, Trpinje ili Bršadina mogu ponuditi zdrave i domaće proizvode. Nema bolje demografske i zdravstvene mjere”, mišljenja je predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a i županijski vijećnik Nenad Bučko.

Bučkov je plan potaknuti razvoj otvaranjem tržišta za preko tisuću OPG-ova, koliko ih je otprilike na području bivše Općine Vukovar.

Foto: trecadob.hr

“Vukovar mora biti nositelj gospodarstva šireg područja. Svi ti ljudi ionako većinu svojih potreba za dodatnim sadržajem zadovoljavaju u Vukovaru. Ako imaju priliku živjeti od svog rada ostaju i dolaze u Vukovar, troše
novce kroz trgovine, ugostiteljske sadržaje i sve druge sadržaje koje Vukovar nudi“, navodi Nenad Bučko dodajući kako je Domaći doručak na vukovarskom stolu samo dio programa Živim Vukovar oko kojega su se okupili vukovarski HNS-ovci i s kojim će izaći na svibanjske lokalne izbore.

„Vukovar mora početi živjeti i stvarati ne možemo biti taoci pojedinaca
i političkih ambicija bez ideje, koji u fokusu imaju samo sebe. Zasićeni smo ideološkim prepirkama i politikantstvom koje u Vukovaru prevladava posljednjih dvadeset godina dok u gradu živi sve manje ljudi. Okupili smo se prvenstveno kao Vukovarci. Dosta nam je lijevih, levih i desnih priča, želimo ići naprijed. Želimo Vukovar u kojemu se stvara, koji puni naslovnice izvrsnošću i poslovnim uspjesima, svojom kulturom i mogućnostima koje nudi. Želimo Vukovar koji živi“, poručuje ovaj političar koji će sa stranačkim kolegom i županijskim vijećnikom HNS-a Duškom Simićem ovu razvoju inicijativu predložiti i na sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, kako bi se podigla na županijsku razinu.