Sanirana i otvorena popularna S krivina u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije tjedana radova, ali i tri tjedna prije navedenoga roka, osječka tvrtka Koteks završila je radove na rekonstrukciji križanja ulica Petra Preradovića, Vatroslava Lisinskog, Duge ulice i ulice Vijeća Europe, ili popularne „S krivine“. Prilikom otvaranja popularne S krivine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  rekao je kako je radove na rekonstrukciji ove opasne krivine najvećim dijelom financirao MUP RH koji je osigurao preko milijun kuna. Ukupna cijena radova iznosi preko 1,4 milijuna kuna.

„Radi se o prometnoj krivini koja je postala opasna za prometovanje te je morala ići u rekonstrukciju. Sada je to križanje sređeno i opremljeno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom kao i zatvorenim sustavom odvodnje. Iznimno važno za sigurnost prometa je činjenica da je zavoj sada puno blaži i pregledniji za promet što će pridonijeti i sigurnosti prometa“, rekao je Penava.

Otvaranju S krivine za promet nazočio je i načelnik PP Vukovar Miro Bradić koji je rekao kako se godišnje na tome mjestu, zbog nepreglednosti i nemogućnosti mimoilaženja teretnih vozila, događalo više prometnih nesreća. Upravo stoga su krenuli u obnovu ovoga zavoja.

„MUP RH je za potrebe radova osigurao 1.043.760 kuna iz Nacionalnoga programa sigurnosti cestovnog prometa za 2017.godinu“, rekao je Bradić.