Sajam EU projekata na Orionu pokazao koristi koje zajednica može imati od EU sredstava

Foto: Đuro Karalić

Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, u suradnji s Gradom Vinkovcima, organizirala je danas Sajam EU projekata na Orionu na kojem su predstavljeni EU projekti koje provode Grad Vinkovci te ostali gradovi i općine u Vukovarsko – srijemskoj županiji uz sudjelovanje više od 20 izlagača.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je u pozdravnoj riječi kako je u zadnje četiri godine u razvoj grada Vinkovaca uloženo 1,47 milijardi kuna iz EU fondova, a koristi su od tih sredstava imali svi građani, od najranije dobi kroz ulaganja u vrtiće i osnovne škole do umirovljeničke populacije.

“U našoj Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca provedeno je čak 200 projekata ukupne vrijednosti veće od 300 milijuna kuna”, kazao je gradonačelnik rekavši kako je evidentno da EU sredstva mijenjaju na pozitivno lice grada Vinkovaca.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić pozvao je poduzetnike te vukovarsko-srijemske gradove i općine da što više konkuriraju za EU sredstva jer se njima mogu postići pozitivne promjene.

“Treba se informirati o svemu što nam nude EU fondovi, a ovaj sajam je dobro mjesto za to”, poručio je župan Dekanić.

Po riječima direktorice Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijele Slipčević, nakon dvije pandemijske godine u kojima se taj sajam na otvorenome nije održao, građani Vinkovaca ponovno mogu vidjeti što čine i čemu pridonose europska financijska sredstva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.