Saborski zastupnici iz Vukovarsko-srijemske županije: Bosančić, Mažar (HDZ), Penava i Dabro (DP), Matić i Milinković (SDP) te Pavliček (HS)

Foto: Vlada RH

U V. izbornoj jedinici, u čijem sastavu se nalazi i Vukovarsko-srijemska županija, uvjerljivi pobjednik izbora je koalicija predvođena HDZ-om koja je osvojila sedam saborskih mandata te ćemo tako među saborskim zastupnicima, po prvi puta iz naše županije vidjeti vinkovačkog gradonačelnika, Ivana Bosančića, ali i već “stare” snage u liku Vukovarca Nikole Mažara.

Po tri saborska mandata dobili su Domovinski pokret i koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om. Uz vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je bio saborski zastupnik i u 10. sazivu Sabora, u saborske klupe iz najistočnije hrvatske županije ispred DP-a sjest će i Otočanin Josip Dabro.

Iz SDP-a, pored iskusnog Predraga Freda Matića novo ime iz Vukovarsko-srijemske županije je staromikanovački načelnik Mario Milinković.

Koalicija MOST-a i Hrvatskih suverenista izborila je jedan saborski manadat, a on će ponovno u Hrvatski sabor odvesti predsjednika Hrvatskih suverenista Marijana Pavličeka, koji je i preferencijalno dominirao.