Sabo: U Vukovaru imamo mir i trebamo ga zadržati jer je jamac prosperiteta svih

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željko Sabo (Nezavisna lista) održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je ocijenio kako su mir i sigurnost osnovni uvjeti da bi se Vukovar mogao razvijati, dok je za pad broja Srba u Vukovaru ispod 30 posto kazao kako je razlog tomu povećano iseljavanje iz ekonomskih razloga.

“Nažalost, mnogi danas iseljavaju čak i u uvjetima kada imaju posao i nisu egzistencijalno ugroženi, ali žele bolji i ugodniji život”, kazao je Sabo ponovivši kako je Vukovaru najpotrebniji mir.

“Mi taj mir imamo i trebamo ga zadržati jer on omogućava normalan život svih građana i razvoj poduzetništva i gospodarstva u gradu Vukovaru”, kazao je te dodao kako je u godinu i pol dana od prošlih lokalnih izbora u Vukovaru političko stanje stabilno i nema nemira.

“Ono što se u Vukovaru događalo 2013. i 2014. godine gradu Vukovaru i Vukovarcima sigurno nije donijelo ništa dobroga”, podsjetio je na godine koje su brojnim Vukovarcima donijele nemir, a neke i potaknule na odlazak preko granice u potrazi za sigurnijim i prosperitetnijim ozračjem.

Danas je, po Sabinim riječima, u Vukovaru potpuno drugačija slika, osjeća se napredak te je stoga i podržao izglasavanje proračuna Grada za 2023. godinu.

“Proračun je razvojan i moju podršku uvijek će imati proračun koji sadrži demografske mjere i ulaganje u mlade i razvoj, a proračun za 2023. godinu nudi upravo to”, rekao je.

Na pitanje novinara što se to promijenilo u Vukovaru u odnosu na vrijeme prije lokalnih izbora uoči kojih je u predizbornoj kampanji govorio kako je stanje u Vukovaru loše, a da je krivac za to gradonačelnik Ivan Penava s kojim je danas u koaliciji, Željko Sabo nije odgovorio konkretno, ponovivši tek kako je njemu najvažnija budućnost Vukovara i prosperitet svih njegovih građana. Posebice ga, kazao je zabrinjava stanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz koje je u deset godina iselilo više od 20 posto stanovnika.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i Goran Bošnjak.