S 2,72 promila alkohola u organizmu uzrokovao prometnu nesreću i pobjegao

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Kada je riječ o postupanjima policije posebno ističemo slučaj od jučer iz Ivankova kada je 57-godišnjak iz Vinkovaca, kod kojega je utvrđeno da ima 2.72 g/kg, uzrokovao prometnu nesreću.

„Upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,72 g/kg, udario je u kantu za odlaganje komunalnog otpada koja se nalazila na zelenoj površini uz kolnik, a potom je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u cestovni kanal. Nakon toga se osobnim automobilom udaljio s mjesta prometne nesreće. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli na cesti Ivankovo-Vinkovci te je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva“, izvijestila je policija.

Dodaju kako zbog utvrđenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovao prometnu nesreću, a potom napustio mjesto nesreće, protiv 67-godišnjaka slijedi prekršajni nalog kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 2.000 eura, a ukoliko u sudskom postupku bude proglašen krivim za prekršaje koji mu se stavljaju na teret, izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 6 mjeseci te 9 negativnih prekršajnih bodova. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba