ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. – 22. rujna: „Ostani živ i spasi živote drugih“

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Od 16. do 22. rujna na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog sa akcijama ROADPOL-a za 2021., provodit će se preventivno – represivna akcija u prometu na cestama, projekt Roadpol Safety Days (Roadpol-dani sigurnosti u prometu), a 21. rujna i Dan bez poginulih u prometu. 

Geslo projekta je „Ostani živ i spasi živote drugih“, a ambasador ovogodišnjeg Projekta je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je snimio promotivnu video poruku Projekta, vidljivu na linku web stranice Projekta www.roadpolsafetydays.eu.

Preventivno-represivna akcija primarno je usmjerena na suzbijanje prekršaja kojima su uzrokovane najteže prometne nesreće, nedopuštenu brzinu kretanja vozila, distrakciju, nekorištenje sigurnosnih pojasa i alkoholiziranost vozača, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Akcija će se provoditi istovremeno na svim prometnicama Republike Hrvatske, koja je ravnopravna članica ROADPOL-a (mreže prometnih policija Europe).

“Pozivamo sve građane, jer svi sudjelujemo u prometu, bilo kao pješaci, biciklisti, vozači motornih vozila, da svojom simboličnom gestom, ispunjavanjem posebne prisege o poželjnom ponašanju u prometu na cestama, podupru provođenje akcije, a opreznim sudjelovanjem u prometu doprinesu da se 21. rujna na području PU vukovarsko-srijemske ostvari cilj toga dana odnosno da se, kao i prijašnjih godina, možemo ponosno istaknuti kako je dan protekao bez tragičnih događaja u prometu”, poručuju iz policije.

Građani mogu i postati dio dijaloga o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.