Riješena misterija maloga džepića na trapericama

Tijekom proteklog stoljeća svijet je bukvalno preplavljen najrazličtijim vrstama traperica koje nose i stari i mladi, i žene i muškarci, i pri tome se koriste u isto tako u raznim vrstama prigoda. Među svim tim ljudima koji nose traperice gotovo da nema onoga tko se nije zapitao čemu služi maleni prednji džepić na desnoj strani koji je neizostavni dio svih traperica. Kako je zapravo mali broj ljubitelja traperica znao čemu taj mali džepić služi isti se redovito koristio da se u njega stave kovanice koje je potom bio veliki problem izvaditi. Prije nekoliko dana engleski dnevnik Independet prenio je riječi ekspertice za traper i tekstil Renate Janoškove koja je citirala riječi Levi Strausa, ikone američkog brenda, a koji je rekao kako se taj džepić zapravo koristio za sat na lancu.

„Davnih dana, oko 1800. godine, kauboji su nosili satove na lancu i držali ih u svojim prslucima. Kako se ne bi slomili Levis je osmislio maleni džepić u hlačama gdje su kauboji mogli spremiti sat bez straha da bi se mogao razbiti“, rekla je Janoškova.

U to vrijeme kauboji su nosili satove na lancu, a koji su odavno izašli iz mode. Međutim, džepić s prednje desne strane preživio je sve to tako da se oni i danas neizostavni dio i najnovijih traperica u prodavaonicama pirom svijeta.

PRESS 032