Rezime vikenda u prometu: Sedam prometnih nesreća, dvije ozlijeđene osobe

Foto: Ivan Matić

Tijekom proteklog vikenda, na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije dogodilo se sedam prometnih nesreća,  od kojih pet s materijalnom štetom, a dvije s ozlijeđenom osobom, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.
 
U petak, 2. veljače, oko 14,40 sati, u Andrijaševcima, u Ulici M. Gupca, 34-godišnjakinja iz Rokovaca osobnim je vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, pri uključivanju u promet, vožnjom unatrag, stražnjim dijelom vozila izašla na kolnik, u trenutku kada je osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnjak iz Cerne, pretječući drugo vozilo na kolniku, skrenuo na drugu prometnu traku te je došlo do udara u vozilo 34-godišnjakinje. Osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak se odbio na suprotnu prometnu traku, prešao kolni prilaz te se zabio u prometni znak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja.
 
U subotu, 3. veljače, oko 17,40 sati, u Vukovaru, u Frankopanskoj ulici, na mostu preko rijeke Vuke, 34-godišnjak iz Iloka osobnim je vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil također vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnjak iz Borova te je došlo do udara vozila. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu 66-godišnjaka, 36-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj.
 
Policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,04 g/kg zabilježena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku, zatečenog 3. veljače, oko 20,00 sati.
 
Stacionarne kamere zabilježile su sedam prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, navode iz policije.