Realizirana humanitarna akcija Vukovaru ZaDar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Građani Zadra i Zadarske županije i ove godine kroz humanitarnu akciju Vukovaru ZaDar osigurali su vrijednu humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene Vukovarce koja će biti proslijeđena Caritasu Vukovarskoga dekanata. Kroz humanitarnu akciju osigurana je značajna količina namirnica i higijenskih potrepština kao i 33.500 kuna što nam je potvrdila i inicijatorica i organizatorica akcije časna sestra Melhiora Biošić koja je inače i počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar. Podsjetila je i kako je ovo 23. godina da organiziraju ovu humanitarnu akciju.

„Iz Zadra su put Vukovara krenuli kamioni sa humanitarnom pomoći, paketima s namirnicima i higijenskim potrepštinama. Prikupljeni novac proslijediti ćemo na račun Caritasa Vukovarskog dekanata. Ovo je 23. Humanitarna akcija kojoj se svake godine odazove veliki broj ljudi iz Zadra i okolice. Vjerujem da je ovo Božje djelo i da nas od samoga početka vodi dragi Bog“, rekla je časna Melhiora.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić podsjetila je kako su u vrijeme Domovinskog rata brojni Vukovarci upravo u Zadru i okolnim mjestima, kao i cijeloj Dalmaciji, pronašli drugi dom.

„Ova donacija doći će u prave ruke, odnosno onim najpotrebitijim sugrađanima kako bi im božićni blagdani bili što ljepši“, rekla je Mujkić.