Razriješeno nekoliko provalničkih krađa u Županji

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje nekoliko provala u Županji.

Naime, oko 2 sata 27. veljače, pokušali su provaliti u obiteljsku kuću 60-godišnjaka u Posavskoj ulici, ali ih je stanar paljenjem svjetla na terasi odvratio od te namjere te su pobjegli. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak i jedan od maloljetnika, u razdoblju od 25. do 29. studenog 2022. godine, provalili u dvije susjedne obiteljske kuće u Graničarskoj ulici u Županji, vlasništvo 48- i 64-godišnjakinje, iz kojih ništa nisu otuđili. Također su tijekom noći 2./3. prosinca 2022. godine provalili u dva ugostiteljska objekta, u Ulici Ilirskog preporoda te Ulici Veliki kraj, iz kojih su otuđili novčanike s pologom i dnevnim utrškom te ruksak djelatnice s osobnim stvarima.

Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo „Teška krađa“.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ u pokušaju dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 24-godišnjakom koji su u 23,45 sati 28. veljače u Iloku, u Ulici Matije Gupca, zatečeni u krađi pogonskog goriva iz traktora. Protiv obojice policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

U srpnju 2022. godine 42-godišnjak je policiji prijavio kazneno djelo krađe njegovog osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, iako je znao da je 39-godišnjakinja tim vozilom sletjela s ceste na poljskom putu kod Bršadina i tu ga ostavila bez nadzora. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 42-godišnjak lažno prijavio kazneno djelo te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta (Vukovar-2, Otok, Bošnjaci, Soljani).