Razbijen lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Kriminalističkim istraživanjem “Faraon” razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova, na čijem čelu je bio 58-godišnjak iz Vinkovaca.

Od ožujka do sredine kolovoza 2019. godine kriminalistička policija PU vukovarsko-srijemske u suradnju s Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima provodila je kriminalističko istraživanje „Faraon” kako bi suzbila preprodaju droge heroin i kokain na području grada Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova, izvješćeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u PU vukovarsko-srijemskoj.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazivala su kako na području Vukovarsko-srijemske županije postoji organizirana kriminalna skupina na čijem je čelu 58-godišnjak iz Vinkovaca.

Utvrđeno je kako je 58-godišnjak drogu kupovao od 57-godišnjaka i 65-godišnjaka iz Splita te ju dalje preprodavao.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je deset osoba, a obavljenim pretragama domova i drugih objekata na više lokacija kao i vozila pronađeno je i oduzeto 504 grama kokaina, 35 grama heroina, 8 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“, novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama, 10 mobilnih uređaja sa više SIM kartica, 100 komada tableta „Heptanon“, pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva, precizna digitalna vaga i punilo za miješanje s drogom „Laktoza“.

Protiv osam osoba podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana predane u pritvorsku jedinicu policije.