Raspisan natječaj za dodjelu novinarskih nagrada Siniša Glavašević i Anđelko Erceg

Foto: Ivan Matić
ZAGREB, Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva raspisao je Natječaj za novinarske nagrade za najbolje radove za lokalno novinarstvo “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević” objavljene od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.
Natjecati se mogu svi profesionalni novinari/ke, fotoreporteri/ke i snimatelji/ce koji rade u medijima s lokalnim, regionalnim ili nacionalnim dosegom, odnosno koncesijom. Nagrade, ukupno četiri, za najbolje objavljene autorske radove dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:
– tisak (Nagrada “Anđelko Erceg”)
– internet (Nagrada “Anđelko Erceg”)
– radio (Nagrada “Siniša Glavašević”)
– televizija (Nagrada “Siniša Glavašević”).

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 400 eura. Novčani dio nagrade dodjeljuje se isključivo redovnim članovima/cama Hrvatskog novinarskog društva. Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju: ·  redakcije ·  ogranci, zborovi i tijela HND-a ·  pojedinci, institucije Rok za dostavu kandidatura je 14. svibnja 2023. godine.

Prijave za nagradu “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević” s obrazloženjem kandidature, s najviše tri priloga ili teksta po autoru, s naznakom gdje i kada su objavljeni te kopije tekstova, snimke radijskih i TV-emisija, molimo dostaviti elektroničkom poštom na adresu hnd@hnd.hr s naznakom Natječaj – novinarske nagrade za lokalno novinarstvo “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević”: ·  za radove objavljene na internetu – dostaviti link (poveznicu) na objavljeni članak ·  za radove u tisku – dostaviti u nekom od formata kao što su pdf ili jpg ·  za radove na radiju i za TV-radove – ako su dostupni na javno dostupnim arhivama (npr. YouTube-kanalu), dostaviti link (poveznicu) na objavljenu emisiju ili prilog ·  ako nisu dostupni, poslati kao dokument putem nekog od uobičajenih servisa (Jumbo Mail, We Transfer…) ili ako su kratki prilozi, tj. dokumenti manjeg formata, do 20 MB, mogu se poslati i izravno na e-mail adresu. Ako iz opravdanih razloga nema mogućnosti za slanje radova e-poštom, nego klasičnom, predlagač je dužan priložiti kopiju teksta, CD, DVD ili USB-stick sa snimljenim i objavljenim radijskim i televizijskim prilozima, emisijama i fotografijama te dostaviti na adresu: Hrvatsko novinarsko društvo, Zagreb, Perkovčeva 2 za Natječaj – novinarske nagrade za lokalno novinarstvo “Anđelko Erceg” i “Siniša Glavašević”.

Svečana dodjela nagrada održat će se 16. lipnja 2023. godine u Vinkovcima na 4. Media In Time festivalu novinarstva. Organizatori su Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za kulturu medija.