Raspisan fotonatječaj “Volim svoju županiju”

Foto: hrvzz.hr

Hrvatska zajednica županija raspisala je i ove godine fotonatječaj “Volim svoju županiju” s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta.

Fotonatječajem želi se potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Članice stručnog žirija: Martina Brautović – voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije, i Sandra Pinjuh – zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije. Treća članica žirija je Mare Milin – jedno od najpoznatijih imena hrvatske fotografije, koja iza sebe ima samostalne i skupne izložbe u zemlji i inozemstvu, a fotografijom se namjerava baviti „dok je u njoj duha i daha.”

Natječa je raspisanod 1.ožujka do 7. travnja ove godine, a fotografije se na natječaj predaju putem Facebook aplikacije na linku: https://www.facebook.com/HrvatskaZajednicaZupanija/app/1571188149871981/

Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije.

Ovogodišnja novost je Instagram profil volimsvojuzupaniju, na kojem će se moći pratiti aktualnosti vezane uz natječaj, ali i prisjetiti se prošlogodišnjih fotografija, stoga ne zaboravite provjeriti hashtagove #volimsvojuzupaniju i #hrvatskazajednicazupanija, pozivaju organizatori.