Na radost mališana u vukovarskom Radničkom domu otvoren Kutak Djeda Božićnjaka

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U sklopu Adventa u Vukovaru u prostorima vukovarskog Radničkog doma otvoren je Kutak Djeda Božićnjaka. Kutak je otvorila gradska pročelnica za turizam i kulturu Marina Sekulić.

„Ovo je druga godina od kako u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara uspijevamo organizirati jedan ovako atraktivan sadržaj s kojim se može pohvaliti malo gradova u Hrvatskoj. Na ovaj način približavamo božićnu čaroliju našim mališanima i uveseljavamo ih u ovo predblagdansko vrijeme. Kako je unutrašnjost Radničkog doma neobnovljena odlučili smo kako bi i u taj prostor unijeti dašak predbožićne čarolije. U tome smo uspjeli i otvorili smo Kutak Djeda Božićnjaka koji je namijenjen našim najmlađim sugrađanima, ali dakako i svim ostalim posjetiteljima“, rekla je Sekulić.

U Kutku Djeda Božićnjaka svakodnevno će se održavati predstave ali i razne popratne radionice poput pečenja kolača, izrade božićnih ukrasa, ukrasa od slame… Biti će tu i mogućnosti za bojanje dječjih slikovnica kao i fotografiranje s Djeda Božićnjakom. Sekulić kaže kako će i na ovaj način vukovarski mališani upoznati se s bogatom kulturom i tradicijom ovoga kraja kao i nekim običajima naših „starih“.

Pred božićne dane Vukovar je, kako i priliči, dočekao bogato ukrašen najrazličitijim božćićnim motivima. Pri tome je posebno ukrašeno središte grada gdje dominira veliki adventski vijenac.

„Grad Vukovar i gradske tvrtke intenzivno su radili, planirali ali prije svega osmišljavali što i kako ukrasiti kako bi se i u Vukovaru osjetio duh nadolazećeg Božića. Vodilo se računa o svemu. Od atraktivne rasvjete, novog blagdanskog vizualnog identiteta našega grada, sadržaja za naše najmlađe sugrađane pa do potpuno novog Adventskog vijenca smještenog na središte Trga Republike Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.