PU vukovarsko-srijemska obilježila Dan policije i nadolazeći blagdan nebeskog zaštitnika, sv. Mihovila

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska prigodnim je programom danas obilježila Dan policije i nadolazeći blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Mihovila.

Obilježavanje je počelo tradicionalnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, neposredno ispred zgrade policijske uprave, te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.

Potom je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske mr.sc. Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice 15 policijskih službenika za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti te troje državnih službenika za postignute iznadprosječne rezultate rada.

Zahvalnice za uspješnu suradnju, iskazanu pomoć i potporu u radu Policijske uprave dodijeljene su Stjepanu Draganiću, voditelju Službe civilne zaštite Vukovar te Veljku Gluhakoviću, asistentu Odjela za sigurnost u Odjelu za korporativnu sigurnost Hrvatske pošte Vinkovci.

Svetu misu za sve poginule, nestale i preminule djelatnike Policijske uprave služit će policijski kapelan Ivan Begović u srijedu, 29. rujna u sportskoj dvorani Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

“Policijski posao je izuzetno zahtjevan i odgovoran, iziskuje policajke i policajce s visokom razinom znanja, snalaženja i reagiranja u svim situacijama, često onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga poštujemo i cijenimo one koji taj posao obavljaju savjesno, stručno i profesionalno, jer za nas nema isprika i nemogućnosti – uvijek smo tu, to je naš posao, to radimo i to se od nas očekuje. Aktualna pandemija koronavirusa, porast kriminaliteta i novonastali oblici kriminaliteta, motiv su nam da se u borbu s tim upustimo bez kompromisa i mi ćemo to učiniti”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske u prigodi obilježavanja ovogodišnjeg Dana policije..