Provedena humanitarna akcija Vukovaru ZaDar

Foto: Vukovarsko-srijemska zupanija

VUKOVAR, Organizatori humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“, kojom se pomaže najpotrebitijim vukovarskim obiteljima posjetili su danas Vukovar gdje su održali sastanke s gradskim i županijskim čelnicima. Organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, i časna sestra Melhiora Biošić, a glavni pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar. Zadrani su i ovaj puta pokazali veliko srce u tradicionalnoj akciji, koja se održala u subotu 03.12., uz glazbeno scenski program na Narodnom trgu u Zadru u kojem su sudjelovali brojni solisti i klape, djeca od vrtićke do srednjoškolske dobi. Pomoć se prikupljala na štandovima sa slasticama i rukotvorinama, dječjim radovima, a zadarski ugostitelji pripremili su namirnice po simboličnoj cijeni.

„Ova akcija poprima sve veći odaziv u samom Zadru, a ove godine prikupljena je donacija velike vrijednosti, koja će barem malo uljepšati blagdane obiteljima kojima je potrebna pomoć“, rekla je časna Biošić.

Govoreći o donaciji župan Galić je svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju zahvalio, a posebno časnoj sestri Biošić.

„Hvala brojnim Zadranima koji već 20 godinu zaredom dokazuju da imaju veliko srce  te svojim donacijama još jednom pokazuju svoje veliko srce i pomažu najpotrebitije u gradu Vukovaru“, rekao je Galić.