Provaljeno u crkvu u Markušici, u Dunavu pronađeno beživotno tijelo 69-godišnjaka

Foto: PU Vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u vremenu od 31. srpnja do 15 sati 01. kolovoza, provaljeno u pravoslavnu crkvu u Markušici kada je počinitelj ili više njih najprije slomio bravu na sporednim ulaznim vratima crkve, ušao u unutrašnjost, ispreturao zatečene predmete te otuđio manji novčani iznos prikupljen od vjernika. Policija traga za počiniteljem te podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Teška krađa.

Policijski službenici kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske su realizirali prikupljena saznanja provevši pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi u Trpinji, a na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru. Prikupljena saznanja i pretraga su polučile rezultate jer su pri pretrazi policijski službenici pronašli i privremeno oduzeli slijedeće:

-ukupno 14,885 grama zelene sasušene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama odgovara drogi tipa marihuana,

-ulje cannabis zapremnine cca 8 ml,

-ukupno 102 biljke cannabis indica pronađene unutar objekta te u stražnjem dijelu dvorišta pretraživanog objekta,

-370 grama tableta za sada nepoznatog kemijskog sastava.

Preliminarnim testiranjem biljnih materija utvrđena je prisutnost thc.

Policijski službenici su pronašli i opremu za proizvodnju opojnih droga što su također oduzeli. Pronađeno je više komada rasvjetnih i toplinskih uređaja te termo šatora za osiguranje uvjeta za proizvodnju opojnih droga, a pronađene su i postavljene sofisticirane nadzorne kamere te digitalna vaga. Također je oduzet veći iznos novčanih sredstava te predmeta koji su povezivi za nezakonitom proizvodnjom i zlouporabom opojnih droga. Zbog sumnje da su 62. godišnjak i 39. godišnjak iz Trpinje, u čijem domu je pretraga i provedena, počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ uhićeni su te je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su uz kaznenu prijavu 02. kolovoza predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U subotu 1. kolovoza, oko 17,25 sati, u rijeci Dunav je pronađeno beživotno tijelo 69 – godišnjaka iz Borova Naselja. Na mjestu događaja je izvršen očevid u nazočnosti mrtvozornika kada je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom i nakon postupka identifikacije tijelo je predano rodbini radi ukopa.

Tijekom vikenda, od 31. srpnja do 02. kolovoza 2020. godine, dogodilo se 5 prometnih nesreća, od čega 1 sa ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći u Posavskim Podgajcima, Ulici Matije Gupca, 46-godišnji vozač osobnog automobila, nije se propisno kretao sredinom prometne trake te je vozilom sletio s kolnika, zadobivši pritom lakše tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u na raskrižju državnih cesta D-55 i D-214 (kod Bošnjaka), na državnoj cesti D-55 kod Gradišta, Babinoj Gredi i Vinkovcima.

Iz policije ističu kako su tri vozača uhićena budući su utvrđeni najteži prometni prekršaji (vožnja prije stjecanja prava u Županji, Vinkovačka ulica, 18-godišnji vozač osobnog automobila, s prisutnošću alkohola 1,62 g/kg Trpinji, 30-godišnji vozač osobnog automobila, naglo postizanje gornje granice dopuštenog broja okretaja motora u Gradištu, V. Nazora, 19-godišnji vozač osobnog automobila i omalovažavanje policijskog službenika pri nadzoru).     

„S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela pri vožnji“, najavljuju iz PU.