Provalio u Dom zdravlja, htio ukrasti lijekove pa ga uhvatila policija

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema navodima iz izvješća PU Vukovarsko – srijemske u neutvrđenom vremenu tijekom proteklog vikenda, od 6. do 8. veljače, 37-godišnjak iz Vukovara provalio je u vukovarski Dom zdravlja na Trgu kralja Tomislava gdje je iz dvije liječničke ordinacije otuđio veću količinu lijekova i medicinskih proizvoda, medicinsku opremu, prijenosno računalo s pripadajućom informatičkom opremom te osobne predmete liječnika i medicinske sestre.

Policija je u jutarnjim satima 8. veljače zatekla 37-godišnjaka u prostoriji ordinacije kao i otuđene predmete stavljene u dvije pvc vrećice i odložene uz zid čekaonice s namjerom iznošenja iz prostora Doma zdravlja. Tom prilikom je 37-godišnjak uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Danas, 9. veljače predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa. Otuđeni predmeti vraćeni su uposlenicima Doma zdravlja.

U priopćenju stoji kako je 8. veljače, oko 7,15 sati, u dvorištu obiteljske kuće u Privlaci izbio požar na parkiranom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka koji je u vlasništvu 45-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama između prednjeg lijevog svjetla i modula rasvjete, što je rezultiralo toplinskom energijom uslijed koje su izgorjeli plastični i gumeni dijelovi u prostoru motora. Na mjesto događaja su došli djelatnici DVD Privlaka, no nisu morali intervenirati jer je požar ugasio vlasnik vozila. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od oko 10.000 kuna. Policija će o događaju podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Nuštar).