Provale u Privlaci i Vinkovcima, požar kod Vrbanje i dvije dragovoljne predaje oružja

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Tijekom noći 3./4. siječnja dogodile su se dvije provale u Vinkovcima. U Glagoljaškoj ulici provaljeno je u krojački obrt 61-godišnjakinje iz Privlake te u ulici V. Nazora u frizerski salon 34-godišnjakinje iz Vinkovaca. Iz trgovačkog obrta otuđena je fiskalna blagajna i novčani polog ukupne vrijednosti više tisuća kuna, dok je iz frizerskog salona otuđen novčani polog u iznosu nekoliko tisuća kuna.  .

U šumskom predjelu „Radiševo“ pokraj Vrbanje u četvrtak, oko 15,00 sati, izbio je požar na radnom stroju u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Radnim strojem je upravljao 36-godišnjak iz Komletinaca koji u požaru nije ozlijeđen. Stroj je u potpunosti izgorio. Tijekom prijepodneva uslijedit će očevid kojim će se utvrditi uzrok požara.

U Policijskoj postaji Županja provedeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Gradišta kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo teške krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je u noći 3. siječnja 2018. godine provalio u obiteljsku kuću 55-godišnjakinje u Gradištu, u ulici V. Nazora. Otuđio je nekoliko tisuća kuna i desetak kutija cigareta. Ukupna materijalna šteta koju je pričinio 55-godišnjakinji iznosi nekoliko tisuća kuna. Općinskom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava protiv 27-godišnjaka.

U službenim prostorijama policije u Vinkovcima i Županji u četvrtak su dvije osobe dragovoljno predale veću količinu minsko-eksplozivnih tvari. U Vinkovcima je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo 150 komada streljiva za automatsku pušku, dok su u Županji preuzete tri ručne bombe, 45 komada puščanog streljiva, 80 komada zapaljivog streljiva za automatsku pušku, osam komada pištoljskog streljiva te dva komada protuavionskog streljiva.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja-2) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci).