Provale i krađe obilježile protekla 24 sata, ukraden novac i nakit

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske u svome redovitom izvješću izvijestila je kako je više tisuća kuna otuđeno iz obiteljske kuće 33-godišnjaka u Vinkovcima. Krađa se dogodila 12. travnja, oko podneva.

Nepoznati počinitelj provalio je 11. travnja u obiteljsku kuće 33-godišnjaka u Gradištu. Otuđen je nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U jutarnjim satima 8. travnja iz obiteljske kuće 41-godišnjaka u Vinkovcima otuđeno je nekoliko stotina kuna i dijelovi informatičke opreme.  Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Za vrijeme poljoprivrednih radova na oranici u blizini željezničkog kolodvora u Tovarniku u četvrtak je 53-godišnjak iz Lovasa, proašao minsko-eksplozivno sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je kako se radi o ručnoj granati iz Drugog svjetskog rata koju je preuzeo i zbog oštećenja uništio na mjestu pronalaska.

Na poljoprivrednom predjelu „Marovci“ u blizni Đeletovaca u četvrtak je 27-godišnjak iz Đeletovaca na svojoj oranici pronašao ručnu bombu bez osigurača. Policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu bombu je preuzeo i pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće. U Starim Jankovcima dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok se u Vukovaru dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom.