Pronevjerili povjerenu robu tvrtke u kojoj su zaposleni

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Pronevjera. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su u svibnju iz skladišta vinkovačke tvrtke namještaja, u kojoj su zaposleni, izvezli više komada namještaja koje su potom prodali 54-godišnjaku, a novac zadržali za sebe, te tako oštetili tvrtku za gotovo 1000 eura. U sklopu istraživanja elementi namještaja su privremeno oduzeti od 54-godišnjaka. Protiv 28-godišnjaka i 46-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, obje u Vinkovcima. U jednoj je nastupila materijalna šteta, dok je u drugoj prometnoj nesreći pet osoba ozlijeđeno, dvije teže i tri lakše:

Jučer, 5. srpnja, oko 18 sati u Vinkovcima, 19-godišnjakinja iz Nijemaca, upravljala je osobnim automobilom marke Citroen vinkovačkih registracijskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,15 g/kg, krećući se kolnikom Ulice E. Kumičića u Vinkovcima. Dolaskom do raskrižja s Ulicom A. Stepinca, nije propustila sva vozila koja su se kretala kolnikom Ulice A. Stepinca, koja je u odnosu na Ulicu E. Kumičića označena kao cesta s prednošću prolaska, uslijed čega je osobni automobil marke VW vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 60-godišnjakinja iz Cerića, naletio na automobil 19-godišnjakinje. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 60-godišnja vozačica VW, kao i 52-godišnja putnica, dok je drugi putnik u njezinu vozilu, 13-godišnjak, lakše ozlijeđen. 19-godišnja vozačica Citroena lakše je ozlijeđena, kao i 20-godišnji putnik u njezinu vozilu. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako sigurnosni pojas za vrijeme vožnje nisu koristili 60-godišnja vozačica Citroena, dijete u njezinu vozilu, kao ni 19-godišnja vozačica niti 20-godišnji putnik u njezinu vozilu. Protiv 19-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će za prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa četvero sudionika prometne nesreće biti prekršajno sankcionirano.