U OŠ Dragutina Tadijanovića započinje provedba projekta Drugi dom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U vukovarskoj gradskoj vijećnici predstavljen je projekt pod nazivom „Drugi dom“ koji će se provoditi u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Riječ je o organizaciji produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda, a koji uz spomenutu školu provode Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija (VURA). Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, kazala je kako su davno shvatili da je produženi boravak potreba kao i da je radi nedostatka sredstava ovakva nastava bila održavana na volonterskoj bazi učitelja i pripravnika.

“Ovim projektom osigurana su sredstva kojima ćemo u sljedećih 26 mjeseci raspolagati u svrhu provedbe produženog boravka. Sredstva će biti utrošena na organizaciju produženog boravka za 32 učenika u tijeku jedne školske godine. Osigurat će se radni materijali, sportska oprema, informatička oprema, besplatna prehrana i sve ostalo što je potrebno za kvalitetnu provedbu ovakve nastave. Kroz sredstva će škola biti dodatno opremljena u onim segmentima koji do sada nisu opremljeni, a to je prostor za održavanje produženog boravka i uređenje sanitarnih prostorija te ostali bitni sadržaji. Ono što je vrlo bitno istaknuti je i zapošljavanje koje ćemo provesti putem ovog projekta, jer i 3 novouposlene osobe znače puno za naš grad“, rekla je Miletić.

Direktorica VURA-e Vedrana Žilić istaknula je kako je ovo treći projekt koji je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna kuna i provoditi će se 26 mjeseci.

“Kroz ovaj projekt išlo se na podizanje razine usluga koje škole na području grada Vukovara pružaju našim učenicima i roditeljima”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.