Pronađeno i oduzeto 165 kilograma sitno rezanog duhana

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VUKOVAR, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su tijekom vikenda u dva navrata spriječili nedozvoljenu trgovinu duhanom. Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, 10. Veljače, policija je u Starim Mikanovcima obavila pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi 45-godišnjak, kojom su pronašli i oduzeli oko 60 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koji je bio pakiran u pvc vreće, jednu preciznu digitalnu vagu s tragovima duhana, jednu električnu punilicu za cigarete te novac koji potječe od kaznenog djela.

U nedjelju, 11. veljače u 5,40 sati, policijski službenici su u Starim Mikanovcima pri redovnoj kontroli prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak te su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavili pretragu vozila te u prtljažnom prostoru pronašli i oduzeli ukupno devet pvc vreća s preko 105 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

“Policijski službenici će protiv osumnjičenika dostaviti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu”, najavljuju iz PU.