Pronađene dvije osobe u nezakonitom posjedovanju droge

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su prošlog vikenda, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli dvije osobe u nezakonitom posjedovanju droge.

“U Vinkovcima je prilikom policijskog postupanja kod 22-godišnjaka pronađeno i oduzeto 103,57 grama marihuane upakiranih u 66 PVC paketića te je oduzeta i digitalna vaga. U Nuštru je kod 37-godišnjaka prilikom policijskog postupanja pronađeno i oduzeto 84,20  grama marihuane, jedna digitalna vaga, zračna puška, plinski pištolj i preklopni nož. Također, preliminarnim ispitivanjem je utvrđena i nazočnost opojne droge u njegovu organizmu”, navode iz PU.

Protiv osumnjičenika će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava, a 37-godišnjak je također prekršajno prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijski službenici Postaje granične policije Županja su 2. ožujka u jutarnjim satima na graničnom prijelazu Županja kontrolirali 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je prikrivajući identitet pokušao nezakonito ući u Republiku Hrvatsku. Navedeni stranac je prilikom granične kontrole dao na uvid putovnicu Bosne i Hercegovine, no granični policijski službenici su posumnjali u identitet osobe te da bi se moglo raditi o zlouporabi osobne isprave. Provedenim kriminalističkim istraživanjem u osobnom vozilu kojim je strani državljanin upravljao pronađena je njegova bosanskohercegovačka putovnica, te je utvrđeno postojanje sumnje da se osumnjičeni prilikom ulazne granične kontrole poslužio tuđom putnom ispravom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe osobne isprave.