Pronađen skriveni arsenal oružja

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su o kriminalističkom istraživanju i pronađenom naoružanju zaostalom iz Domovinskog rata. Prema navodima policije nastavkom kriminalističkog istraživanja događaja od 5./6. siječnja 2018. godine, kada su zbog uporabe vatrenog oružja u šumama „Lipovača“ i „Jordan“ u blizini Trpinje prekršajno prijavljeni 40-godišnjak i 35-godišnjak, kojima su oružja i oduzeta, ishodovan je i nalog za pretrage suca istrage Županijskog suda u Vukovaru.

„U četvrtak, 18. siječnja, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske obavili su pretrage domova i osobnih vozila deset osoba na širem vukovarskom području. U pretragama je pronađeno i oduzeto: poluautomatska puška „Crvena zastava“, pištolj „Crvena zastava“, plinski pištolj, sedam bajoneta, cijev od automatske puške, vojna optika za za ručni bacač raketa, šest spremnika za automatsku pušku i 866 komada različitog streljiva. Tri osobe iz Trpinje, 39-godišnjak, 38-godišnjak i 27-godišnjak, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” predane su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske“, navode iz PU.

Dodaju i kako protiv dvije osobe, 19-godišnjaka iz Bobote i 44-godišnjaka iz Vukovara, slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Vukovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Policija je izvijestila i kako je tijekom noći 16./17. siječnja nepoznati počinitelj iz dva radna stroja koji su se nalazili parkirani u Novim Jankovcima otuđio ličinu goriva. Vlasnik, građevinska tvrtka iz Vinkovaca, oštećena je za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće 52-godišnjaka u Iloku otuđena su dva mobitela. Krađa se dogodila u noći 16. siječnja. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar).