Pronađen dvojac koji se sumnjiči za tešku krađu

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Prema navodima iz službenog izvješća PU Vukovarsko – srijemske policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Mirkovaca i 32-godišnjakom iz Gaboša zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa te nad 43-godišnjakom iz Mirkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prikrivanje.

Naime, 19-godišnjak i 32-godišnjak sumnjiče se da su tijekom noći 8./9. siječnja provalili u nenastanjenu obiteljsku kuću u Novim Jankovcima iz koje su otuđili razni alat u vrijednosti više tisuća kuna. Potom je 43-godišnjak kupio dio alata od osumnjičenih iako je znao da su nezakonito pribavljeni kaznenim djelom krađe. Preprodani otuđeni alat je oduzet od 43-godišnjaka te vraćen vlasniku, 40-godišnjaku iz Starih Jankovaca. Protiv trojice osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Županja).