Pronađen bunker s skrivenim naoružanjem?

MIRKOVCI, Djelatnici policije već nekoliko dana u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci osiguravaju jednu lokaciju za koju se sumnja da krije oružje iz Domovinskoga rata. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako policija osigurava jednu lokaciju u okolici Vinkovaca ali da za sada nije pronađeno nikakvo naoružanje. Sva dalja istraživanja obavljat će se u suradnji s Državnim odvjetništvom. Saborski zastupnik Stevo Culej izvijestio je novinare kako je u blizini groblja u Mirkovcima pronađen zidani bunker u kojem je skriveno naoružanje.

„O postojanju bunkera izvijestio nas je jedan mještanin. On se nalazi u njivi i nad njim je pšenica. Ploče nad bunkerom su malo razmaknute. Koliko smo upoznati u bunkeru je skrivena jedna minobacačka bitnica i još neko naoružanje“, rekao je Culej.

Prema njegovim riječima naoružanje u bunkeru skriveno je tijekom mirne reintegracije. Najavio je kako je moguće da u narednom periodu bude pronađeno još takvih sličnih bunkera u kojima je skriveno naoružanje.

IVAN MATIĆ

Foto Stevo Culej