Pronađen 41-godišnjak osumnjičen za počinjenje više kaznenih djela

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, PU VukovarskoIz osnovne škole u Markušici nepoznati počinitelj ili više njih otuđio je informatičku opremu tijekom noći 5./6. rujna. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica provedeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Vinkovaca kojim je utvrđena sumnja kako je počinio više kaznenih djela na području Vinkovaca. Tako je, prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 29./30. kolovoza iz stambene zgrade u ulici M. Hrvatske u Vinkovcima otuđio bicikl 29-godišnjaka iz Privlake; u noći 31. kolovoza/1. rujna bicikl 58-godišnjakinje u stambenoj zgradi u ulici A.B. Šimića u Vinkovcima. U istoj stambenoj zgradi otuđio je i bicikl 56-godišnjakinje u noći 5./6. rujna. U poslijepodnevnim satima 5. rujna, kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, iz pomoćnih prostorija uz obiteljsku kuću 79-godišnjaka u Vinkovcima, u Splitskoj ulici, otuđio je motociklističku kacigu i jaknu. Protiv 41-godišnjaka, koji je je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Na području PU vukovarsko-srijemske u protekla 24 sata zabilježeno je pet  prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće (Vukovar-2, Vinkovci, Županja) u kojima je nastupila samo materijalna šteta i jedna prometna nesreća u Vinkovcima u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.