Promjene na rukovodećoj poziciji u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji: Ivana Rimca na mjestu direktora zamijenio Mario Komšić

Foto: VVK

Na danas održanoj sjednici Skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) Vinkovci dužnosti je razriješen direktor Ivan Rimac, koji je dužnost direktora obnašao od 2019. godine, a za novog direktora izabran je Mario Komšić, koji na mjesto direktora VVK dolazi s mjesta direktora Izgradnje-VVK na čijem je čelu bio od 2014. godine.

„Važno je naglasiti kako s mjesta direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odlazim sporazumno i na moju inicijativu. Iza mene je uspješno proveden zahtjevan projekt Aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna, pripremljeni su projekti digitalizacije, ali i proveden osjetljiv projekt nove sistematizacije društva. VVK je danas stabilan poslovni subjekt koji upošljava značajan broj djelatnika i zadovoljan sam učinjenim te bez lažne skromnosti mogu reći kako ostavljam tvrtku koja je posložena i spremna za nastavak rada na pripremljenim i novim investicijama. Prioritet su nam bili korisnici, a puno energije smo ulagali i u unutarnje procedure kroz sistematizaciju i podizanje ljudskih potencijala. Zahvaljujem se na kvalitetnoj suradnji svakom djelatniku ove tvrtke. S obzirom na veličinu tvrtke i opsežnost poslovanja te investicije koji su u tijeku u dogovoru s novom Upravom ostat ću jedan period na raspolaganju kako bi osigurali da se svi projekti uspješno nastave provoditi te da zbog mog odlaska ne trpi niti jedan segment poslovanja, ali i naši korisnici i što je za mene iznimno važno naši djelatnici. S kolegom ću u idućem razdoblju proći sve detalje i uputiti ga detaljno kroz sve poslovne procese, a drago mi je što novi direktor ima iskustvo u ovoj branši te će mu svakako preuzimanje upravljanja ovako velikim sustavom biti jednostavnije“, kazao je Ivan Rimac.

U dosadašnjoj poslovnoj karijeri, Mario Komšić obnašao je dužnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca od 2008. do 2014. godine. U nepuna dva mandata obnašao je dužnost predsjednika Nadzornog odbora VVK, navode iz te tvrtke.

„Hvala na povjerenju Skupštini Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije. Ovo je za mene novi poslovni izazov, a ovo odgovorno mjesto prihvatio sam jer imam iskustva u ovom sustavu nakon što sam gotovo dva mandata bio predsjednik Nadzornog odbora VVK te gotovo devet godina vodio tvrtku Izgradnja – VVK koja je uvelike bila uključena u procese koji su dio Vinkovačkog vodovoda. Zahvaljujem se gospodinu Rimcu na mogućnosti da preuzimanje ove zahtjevne funkcije odradimo što bezbolnije i da niti jedan dio tvrtke ne trpi odnosno da se svi projekti nastave neometano provoditi. Ovo je velika tvrtka i svaki segment je važan dio ukupnog poslovanja te je potrebno detaljno proći kroz sve poslovne procese i projekte što ćemo u narednom razdoblju zajednički i učiniti. Na prvom mjestu uvijek moraju biti korisnici i svakako jamčim kako je kvalitetna vodoopskrba i odvodnja prioritet i nove Uprave, kao i nastavak digitalizacije i povećanja kvalitete naših usluga. Izazovna vremena su svakako pred nama, svjedoci smo vrtoglavog skoka cijena energenata, sirovina i materijala i moramo učiniti sve što je u našoj moći da osiguramo stabilnost i nesmetano funkcioniranje čitavog sustava vodoopskrbe i odvodnje“, rekao je Komšić.