Prometna sa smrtno stradalom osobom kod MGCP Bajakovo, u Županji trovanje plinom

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su o detaljima prometne nesreće koja se u nedjelju, oko 17 sati, dogodila u blizini MGCP Bajakovo kada je jedna osoba smrtno stradalo, a sedam ih je ozlijeđeno. Kako navode iz policije vozilom rumunjuskih registracijskih pločica upravljao je 49-godišnji državljanin Rumunjske koji je se kretao auto-cestom iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Županje. Prilikom prestrojavanja u prometnu traku nije se uvjerio da to može izvesti bez ugrožavanja ostalih sudionika u prometu te je došlo do udara kombi vozila u osobno vozilo.

„Od posljedica prometne nesreće 49-godišnji vozač osobnog vozila smrtno je stradao, dok su putnici u osobnom vozilu također ozlijeđeni; (jedan lakše i jedan teže). U kombi vozilu talijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo se pet državljana Srbije jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su ostali putnici lakše ozlijeđeni. Ozlijeđene osobe su prevezene u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje im je ukazana liječnička pomoć“, navode iz policije.

Iz PU su izvijestili kako je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, bračni par iz Županje zatražio liječničku pomoć zbog sumnje u trovanje plinom. Liječnička pomoć im je ukazana u OŽB Vinkovci. Očevidom u pomoćnim prostorijama obiteljske kuće utvrđene su neispravnosti i oštećenje dimovodnih cijevi zbog čega je došlo do prodiranja dima u unutrašnjost prostorije u kojoj je spavao bračni par. O događaju je obaviješteno državno odvjetništvo.