Hrvatske atletičarke i atletičari s invaliditetom uspješno su nastupili na IWAS Svjetskim igrama u Sharjahu. Ukupno je osvojeno sedam medalja, od toga četiri zlatne, dvije srebrne i jedna brončana, a postavljen je jedan europski te čak tri državna rekorda.

Rezultati reprezentativaca: Ivan Katanušić F64 – dva zlata (disk – europski rekord, kugla), Matija Sloup F40 – dva zlata (disk i kugla), Vladimir Gašpar F41 – dva srebra (koplje i kugla), Ana Gradečak F40 – bronca (kugla – državni rekord) i disk Eva Blažević F56 – državni rekord koplje.

Eva Blažević u koplju 5., a u disku 6.

Vinkovačka predstavnica Eva Blažević nastupala je u kategoriji F56 (koplje i disk), a do državnog rekorda došla je u disciplini bacanja koplja. Rezultat od 13.02m je za 57cm bolji od prijašnjeg državnog rekorda, čime je Eva zauzela ukupno 5. mjesto. U disciplini bacanja diska, Eva je poboljšala svoj osobni rezultat, a hitac od 12.90m bilo je dovoljno za 6.mjesto.

Nakon prošlogodišnje dvije bronce sa svjetskih igara mladih, ovo je bilo prvo svjetsko seniorsko natjecanje članova atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Neizostavan član reprezentativnog tima bio je i Petar Klašnja, dugogodišnji atletski trener koji je ujedno i najzaslužniji za odlične rezultate naše sportašice.

“Državi rekord u bacanju koplja bio je cilj s kojim su Eva i trener Petar otišli u Emirate. Odlično su radili pripremni period, a sami rezultati plod su uspješnog i kontinuiranog rada. Mi ćemo se kao klub potruditi i dalje podržavati sve naše članove kako bi što više predstavnika iz našeg kluba izborilo norme za velika natjecanja”, kazao je Dalibor Pavić, predsjednik AKOSI Vinkovci.

Slijedeće natjecanje je pojedinačno Prvenstvo Hrvatske koje se ove godine održava u Splitu.