Prometna nesreća s smrtno stradalom osobom i nekoliko provala

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u petak, 22. lipnja, oko 15,50 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Kako navode iz policije 41-godišnjak iz Privlake upravljao je osobnim automobilom  vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Privlaka-Otok, iz smjera Privlake u smjeru Otoka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s ceste u odvodni kanal. Uslijed zadobivenih ozljeda 41-godišnjak je preminuo na mjestu prometne nesreće.

U nedjelju, 24. lipnja, oko 10,45 sati, 50-godišnjak iz Ivankova, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Borinačke ulice u Vinkovcima, iz smjera Šokačke ulice u smjeru Ivankova. U jednom trenutku 50-godišnjak je pomjerio vozilo ulijevo zbog čega je došlo do slijetanja vozila s kolnika  i udara u kolni ulaz ispred obiteljske kuće. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen putnik u vozilu, 73-godišnjak iz Ivankova, dok su vozač i drugi putnik u vozilu, 39-godišnjak iz Jarmine, lakše ozlijeđeni. Očevidom je utvrđeno kako je 50-godišnjak vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

U ponedjeljak, 25. lipnja, oko 02,10 sati 26-godišnjak iz Rokovaca upravljao je osobim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Bosutske ulice u Rokovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, prilikom skretanja u zavoj, 26-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena putnica u vozilu, 22-godišnjakinja iz Starih Jankovaca, dok je vozač lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

Policija je izvijestila i kako je između 20. i 25. lipnja provaljeno u vikendicu u predjelu „Šurakovac“ kod Andrijaševaca. Otuđena je kosilica i alat. Vlasniku, 74-godišnjaku iz Vinkovaca, pričinjena je šteta od nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko desetaka metara cijevi za centralno grijanje otuđeno je iz obiteljske kuće 50-godišnjakinje u Vukovaru, u Ribarskoj ulici. Provala se dogodila unazad nekoliko tjedana. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 52-godišnjakinje u Vukovaru u ulici J. Kozarca, između 12. i 23. lipnja. Otuđeno je nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći 21./22. lipnja provaljeno je u skladište komunalne tvrtke u Vukovaru, u ulici Dr. A. Starčevića. Otuđen je alat. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Iz dva radna stroja koji su se nalazili parkirani u blizini Slakovaca, na gradilištu ceste Slakovci-Otok, otuđeno je gorivo. Provala se dogodila u noći 21./22. lipnja. Vlasnik, građevinska tvrtka iz Vinkovaca, oštećena je za iznos od nekoliko tisuća kuna.