Proljeće sudbonosno godišnje doba za Ulicu Luja Adamića?

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nedavna objava na Facebook stranici portala press032.com fotografija “pokrpane” Ulice Luja Adamića u Zagrebačkom bloku u Vinkovcima nije baš najbolje “sjela” dijelu gradske uprave iz koje građanima te ulice poručuju kako je riječ o djelomičnoj sanaciji, a cjelovita obnova predviđena je za proljeće.

Naime, kako pojašnjavaju iz odjela komunalnog uređenja grada, na proljeće bi se u Ulici Luja Adamića trebali izvesti radovi na kanalizacijskom sustavu te se čeka završetak toga posla kako bi se prišlo uređenju sadašnjeg kolnika, starog i više od pedeset godina.

Ukoliko se te najave iz gradske uprave pokažu točnima, Ulica Luja Adamića, nakon niza godina zapostavljanja konačno bi trebala dobit i svoj prvi asfalt jer podloga koja se sada nalazi u toj ulici u stvari je bitumen ispod kojega nema ničega, tako da je čudo da je i toliko izdržao. Iako nikome nije jasno zašto se toliko čekalo s uređenjem te, i ne odviše duge ulice i zašto se sve skupa nije obavilo kada su se uređivale i presvlačile novim asfaltom ulice Josipa Runjanina, u koju se ulazi iz Luja Adamića i Cesarčeva, iz koje se ulazi u Luja Adamića.

Tada je Luja Adamića ostavljena kao ružo pače i kao da u njoj ne žive građani koji kao i stanovnici uređenih ulica plaćaju i porez i prirez i komunalni doprinos. Ili sve to skupa što plaćaju, ipak ne vrijedi isto kao onih Vinkovčana čije su ulice obnovljene i primjereno komunalno uređene.