Za projekt vukovarske bolnice 46 milijuna kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac predstavila je u okviru početne konferencije projekt izgradnje dnevne bolnice Odjela psihijatrije.

„Radi se o projektu vrijednome 46 milijuna kuna. U okviru istoga projekta obnovit ćemo i opremu dnevnih bolnica ostalih odjela. S završetkom projekta u cijelosti će biti završena obnova Opće županijske bolnice Vukovar“, rekla je Bosanac.

Dodala je kako svi planirani radovi moraju biti završeni do kolovoza 2019. godine ali i da s ovim ne završavaju dalje aktivnosti bolnice s obzirom da su u tijeku ili pripremi i novi projekti.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac rekla je kako je u okviru programa za 12 hrvatskih bolnica osigurano 500 milijuna kuna. Dodala je i kako je projekt bio trajno otvoren do 2020. godine ali i da su sredstva gotovo apsorbirana. Projekt Opće županijske bolnice Vukovar financiran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. godina.